Klimatväxla och gå på klimatseminarium 20 september!

Klimatseminarium 20 september
Den 20 september 2017 är det dags för det årliga klimatseminariet i Östersund, under rubriken ”Fossilfritt Jämtland”. Seminariet arrangeras av Östersunds kommun, Länsstyrelsen Jämtlands län, Region Jämtland Härjedalen, Länsförsäkringar Jämtland, Fossilfritt Sverige och Green Highway.

Du anmäler dig till seminariet, som är kostnadsfritt, via denna länk senast 14 september.

» Ladda ner program för seminariet.


Klimatväxling i din organisation?

Klimatseminariets medarrangör Fossilfritt Sverige vill samtidigt utmana organisationer att klimatväxla. Ett klimatväxlingsprogram innebär att man lägger en intern avgift på resor med stora utsläpp av växthusgaser för att påverka den egna organisationen att välja andra alternativ. Pengarna som tas in på detta sätt kan sedan användas för att stimulera ett fossilfritt resande eller andra klimatrelaterade projekt, antingen inom organisationen eller genom extern klimatkompensation.

Region Jämtland Härjedalen har redan antagit utmaningen!

Anta utmaningen genom att fylla i online-formuläret här. De organisationer som antagit utmaningen kommer att välkomnas upp på scenen under seminariet den 20 september för att intervjuas av Svante Axelsson, regeringens nationelle samordnare för Fossilfritt Sverige, och motta publikens jubel!